Verjaardag vieren

zaterdag 26 september 2020

Vrijdag 25 sept

Vandaag was de laatste dag dat we feest vierden voor  onze klaspopjes Nellie en Cezar. 

Kindjes die wouden gesmicnkt worden hadden de kans om bij Juf Muriel zich te laten omtoveren. 

In de kring deden we het klasgeschenk van Nellie en Cezar open. En ra ra wat zat erin.

Een boek van de spiekpietjes die gingen turnen. 


En je raadt het waarschijnlijk tijdens de periode van Sinterklaas gaan we werken rond de spiekpietjes. 

De Spiekpietjes zijn een concept en een boekenreeks van schrijfster en illustratrice Thaïs Vanderheyden. Bij de boeken hoort een Spiekpiet popje. Het is de bedoeling dat ouders, grootouders, juffen en meesters, het popje begin november laten opduiken in huis of klas. Elke avond verplaatst het Spiekpietje zich in huis om de bewonertjes elke dag vanop een andere plaats te bespieden. Elke ochtend gaan de kinderen op zoek naar hun Spiekpietje. Spiekpietjes zitten het liefst in de hoogte op een kast, op de schouw etc. Ook keukens zijn een favoriete plek omdat ze dan goed kunnen zien wie flink zijn bordje leeg eet.
De Spiekpietjes hebben elk een klein telefoontje waarmee ze alle info naar Spanje doorbellen. Daar wordt het grote rode boek van Sinterklaas netjes aangevuld. Net voor Sinterklaas keren de Spiekpietjes terug naar huis. Foto’s van de Spiekpietjes kunnen steeds gepost worden op de facebook pagina! Het zijn kindervrienden en intussen de vertrouwelingen van duizenden kindjes (en heel vaak ook hun ouders die hechter betrokken worden in het Sinterklaas-plezier)
Elk jaar wordt de reeks aangevuld met een avontuur, een zoekboek etc… De Spiekpietboekjes worden met veel zorg gedrukt en uitgegeven door De Limonadefabriek.

Tot slot hebben we onze knutseltassen gevuld en mochten we nog een laatste keer dansen op allerlei verschillende happybirtday-songs.

We werkten eerst het geboortegeschenk voor Quinn haar nieuwe broertje af. 

  



 We spelen eerst nog een beetje in de hoekjes.

 




Net voor de middag spelen we nog een memory-spelletje...











IN de namiddag maken we het klasgeschenk van Nellie en Cezar open. 











We piepen al eens snel in het boekje...
 



Kindjes die wouden gesminckt worden konden zich laten omtoveren tot bloemenprincesjes.

In de namiddag maakten de kindjes zich klaar oor de turnles met Juf Joke. Er waren al verschillende kindjes die dit wisten, want zij hadden een Rode T-shirt aan. 
Op deze manier leren de kindjes ook de kleuren.... 

Na de turnles eten we nog een koekje en maken we ons klaar voor naar huis. Iedereen kreeg zijn zwarte knutseltas mee naar huis. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden....?












Geen opmerkingen:

Een reactie posten