Verjaardag vieren

vrijdag 18 juni 2021

Vrijdag 18 juni

 We starten de ochtend met een leuk moment, iedereen is in orde met zijn fluojas, joepie. Wat flinke kindjes !!

De kleutertjes hebben al flink gewerkt en geknutseld in ons onderwater thema. Dit verdiend een beloning ! Ieder kindje mocht zijn/ haar sticker komen kiezen die dan in zijn/ haar boekje werd gekleefd. Heel wat kindjes konden verschillende onderwaterdieren reeds benoemen, bravo ! 

" De haai, de rog ( platte vis met lange staart), de zwaardvis, de walvis, de kwal , de dolfijn , de krab , het schildpad en de haai  " Het zeewier en het koraal. 

We hebben deze week ook niet stil gezeten. De kindjes hebben visjes gemaakt uit speeldeeg en deze gingen we dan vandaag beschilderen.  We hbben ons tellen verder ingeoefend , het herhalen van de kleurenkennis , het inkleuren van onze duikboot. 

Tijdens het spel lag ons liedje van piet piraat zijn duikboot op :

 https://www.youtube.com/watch?v=nJ8MwSQnYVc


Na de middag deden we deze week lasten we vaak wat rustmomentjes uit ( omwille van de warmte). Ook de juf had hier  soms een beetje nood aan! 😀😀
We gingen dan even rusten met de visjes uit de zee.



Deze week leerden we ook ons liedje " Vier kleine visje  gingen naar de zee " ( terug ook het tellen ) 








Een grote concentratie ; welke visjes neemt elk kindje en blijft er dan nog wél een haai over ! Iedereen wou plots haai zijn !! Wat grappig ! 



Na dit alles liggen onze aanwezigheidskaartjes klaar.  Wanneer de kindjes hun naam horen zeggen de eerste kleutertjes " goedemorgen " en zeggen de oefenen we de telrij tot vier nog eens . " een- twee -drie -vier " Verschillende kindjes konden dit al zéér goed! Bravo ! 
De peutertjes telden tot drie. 

De vormpjes van de visjes die we deze eek uit speeldeeg hebben gemaakt , zijn reeds afgebakken bij mij thuis en waren nu klaar ombeschilderd te worden. 



Ook ons tuintje stond weer open!! De kindjes konden daar genieten van het spelen in de zandtafel onder de paprasol. Dat is toch al een klein voorsmaakje van vakantie !😀😀😀



In een ander hoekje van ons klasje oefenden we allemaal nog eens de scheurbeweging. We beplakten ons visje met verschillende kleuren, net als in onze verhaaltjes . Het werd een regenboogvisje!


De kindjes waren ijverig aan het werk ondanks te grote warmte die ons toch allen parte speelde.
Maar iedereen had dit zeer goed gedaan!


In nog een ander hoekje konden de kindjes toch ook een beetje genieten van wat verfrissing bij het spelen in de watertafel met ons vissen en schepnetjes . Een aantrekkelijke hoek voor verschillende kindjes. 


In de bouwhoek waren er verschillende kindjes druk in de weer met het bouwen van hoge torens. Deze mochten even blijven staan zodat deze konden bewonderd worden. 
Goed gedaan Lysandro, Denis en Awa !! 



De waterparels in de watertafel waren een plezier om de kindjes ermee te zien spelen ! 

 In het poppenhoekje werd ook een mooi rollenspel opgebouwd. Amai,  wat worden mijn kleutertjes groot !! Wat hebben we veel bereikt op het schooljaar en wat voor een evolutie heeft élk van hen doorgemaakt !! Bravo !!







 In ons hoekje aan het raam konden de kindjes dan vissen met de hengeltjes en deze dan sorteren per kleur. Goed bezig Ilham!!





Ook de peutertjes hebben heel wat bereikt dit schooljaar ! Het correct vasthouden van een penseel, beschilderen van een 3D figuur , het volhouden van een opdracht, het durven vuil maken van hun handjes en nadien de handjes zelfstandig wassen en afdrogen . Proficiat  aan al mijn peutertjes ! 


Quinn deed haar werkje met volle overtuiging om er een mooie regenboogvis van te maken, heel mooi gedaan Quinn!



Ook Amelie was zeer goed bezig ! 





De klei stond al klaar voor de volgende opdracht , het maken van de achtergrond voor in onze kijkdoos.
Eerst kneden en plat duwen van een bolletje klei. Dan gaan we rollen met een rolletje met zeemotieven over ons stuk klei. Ben al benieuwd!



Ons klasje wordt méér en méér een onderwaterwereld klasje !!!!!

We duiken diep in de zee...


Ook verschillende kindjes brachten al hun fles mee voor het duikboot ... Ik wacht op nog enkele andere flessen. 



Jude, lIv en Ilham zijn duikboot ligt ook al klaar om te gaan duiken !! ( wel graag een fles mét dop) 


Maandag moeten we nog met 4 kleutertjes schilderen dan gaan we over naar het kleien!! Joehoe!!


Op naar maandag ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten