Verjaardag vieren

maandag 28 maart 2022

Maandag 28 maart

  We zetten onze speeldiertjes bij hun juiste mama.  Dit lukte al heel goed bij ons peutertjes en eerste kleutertjes .


 

   

 

 

 

 

 Nadien maakten we het iets moeilijker door de diertjes te tellen.

 De boer vertelde ons hoeveel diertjes van een bepaalde soort in de weide mocht staan. we tellen het aantal bolletjes die bij het getal staan. 









 Nadien spelen  we nog wat in de hoekjes, maakten de kindjes hun paasmaandag verder, terwijl de juf met een groepjes kindjes een taalgroepje deed. 
 In het taalgroepje benoemden de kindjes nogmaals de dieren adv een gezelschapsspel
“Nijntje en de dieren vd boerderij “. 


In de sensomotorische bakken moesten de kleutertjes de diertjes zoeken en bij de juiste kleur leggen. We oefenen ook de fijngevoeligheid van het voelen in de rijst. 



We maakten ook eitjes met plasticine en wormpjes voor de kippetjes , mmm.  We rollen met beide handjes over elkaar of we rollen over de tafel met de plasticine. 

 In de namiddag gaan we turnen in de grote turnzaal vh middelbaar. De eerste kleutertjes oefenden deze keer hun balvaardigheid en de peutertjes speelden het spel en vd de wolf. 

 We leren rollen tegen de muur en de bal terug opvangen bij het  terugkaatsen en we leren richting geven aan onze bal door deze te rollen naar een vriendje . 








 

 Dan was het tijdvoor ons koekje en drankje. Mag ik aub vragen aan de ouders om Geen chocoladekoekjes mee te geven, dit eet niet zo proper voor de kleutertjes en al zeker niet bij warmer weer. Graag ook de koekjes IN een koek-doosje , we oefenen op zelfstandigheid en het zelf openen en sluiten van ons doosje. Papiertjes vinden de kleutertjes nog moeilijk open te doen.  Dankje 

 Tot slot nog eens herhalen vh leuke verhaaltje van . 



TOT MORGEN...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten