Verjaardag vieren

woensdag 27 april 2022

Dinsdag 26 april

 We starten de dag met nog een verhaal over trots. Amélie had haar medaille van de fietswedstrijd meegebracht. Wat was ze trots om dit te mogen tonen in de klas, ook had ze een foto mee van haar kleine broer waar ze trots op was om de grote zus van te mogen zijn. Haar oogjes schitterden terwijl ze dit vertelde. 

Foto volgt ...


 Nadien gingen we aan de slag met het afwerken van onze knutselwerkjes. Kindjes die een dagje afwezig waren kregen de kans om een knutselwerkjes te maken. Bij kindjes die meerdere dagen afwezig zijn stoppen we het knutselblaadje in de knutselaar en kan dit misschien nog eens dienen voor een knutselmomentje in het weekend of vakantie, naargelang jullie zin hebben. 


Sommigen moesten nog schilderen met veren, anderen inkleuren van Pauwtje Pio. 

Daarna zijn we gestart aan de boetseer Pio ‘Ties. We maken een bol voor de buik een een kleinere bol voor de kop van Pauwtje Pio en verbinden deze beide aan elkaar. We geven hem nog enkele veren en klaar is Kees. 





Vandaag stond de dag ook een beetje in het tekenen vh MOS.  We doen met de kinderen mee met een workshop over Vies VuilLand. We leren ons afval sorteren in verschillende vuilzakken k van wat is een fles gemaakt, plastieken. Een blikje, een doosje koek, ...

We maken vies vuil land terug Mooi Land . 

 Ze deden dit aan de hand van een dramavoorstellinkje. 

 De prinses van vies vuil land vroeg de hulp Van kinderen om hier terug proper land van te maken. 















In de namiddag deden we samen met Juf Kelly nog een workshop rond planten in  onze moestuin van school. De kindjes leren wat de plantjes allemaal nodig hebben: water , licht , lucht , aarde. 
 We bekijken het plantje en zien de wortels langs waar het plantje water drinkt. 
 We plantje de plantjes en geven ze tot slot nog wat water,...






























Tot slot nog een verhaaltje met juf Cheyenne .Gloob. 

 En dan roept ons huisje ons terug. Tot morgen ...
 herinnering!  Denk je nog eens aan het centje voor onze directeur want vrijdag neemt hij afscheid, zie brief die meegegeven is geweest. Ik mis nog verschillende kindjes, dank u ! 

Wie  wil mag ook nog een tekening ( persoonlijke boodschap ) voor hem maken. Dit tegen ten laatste donderdag. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten