Verjaardag vieren

donderdag 27 mei 2021

Woensdag 27 mei

 Deze morgen vertelden  de kindjes wat ze allemaal in het verlengde week end hebben gedaan. De ene was naar de Ardenne geweest, bij de andere was het feest want hij/ zij heeft een ijsje mogen eten. 

Daarna keken we naar een filmpje van Hoela en Hoep. Hoela had de ketting van Hoep zijn fiets stuk gemaakte.Nu moesten ze opnieuw gaan zoeken naar een nieuwe ketting, die even lang was. We vonden allerlei kettingen maar sommige waren te kort en de andere was dan weer te lang. We ver woorden de begrippen , “ kort- lang - te kort - te lang”.

In zelfstandige hoekjes gaan de kindjes ook aan de slag om een ketting te maken.

We maakten ook een vlag voor aan onze fiets met fluo -  verf. Sommigen werkten hun schilderij van de auto nog af. ( doel peuters: de juiste lengte-eenheid van de borstel, eerste kleuter doel: inschilderen van een figuur. 











 We leerden opnieuw over de plaatsbegrippen. In - onder - op - naast - voor - achter 

 

 

 

 

 

 

 

 


We oefenen eerst in de kring met de auto's op onze garage. 
De rode auto zit onder de groene auto. De helikopter staat naast het vliegtuig,...













De eerste kleuters oefenen in een klein groepje: 
 opdracht : zet het konijntje net als op de prent en vertel waar het konijntje staat .















Nu gaan eerste kleutertjes aan de slag met hun prentjes, zoek waar staat het kindje ook achter de auto en kleef dit prentje erbij. 


Nellie en Liv hadden een Tandemdrinkfles verdiend, zij wisten waar de Tandemfiets van onze school stond en hebben hierbij een selfie genomen en op facebook / instagram gepost. Proficiat!
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten